بیماری گیلن باره در سالمندان نوعی بیماری عفونی می باشد که منشا آن یک نوع عفونت ویروسی است که در بدن سالمند شکل می گیرد.

این ویروس به شکل مستقیم بر روی سیستم عصبی دست و پای سالمند تاثیر گذاشته و باعث از کار افتادن این عضو ها یا عملکرد نادرست عضله های دست و پا  به طور مقطعی می‌شود.

در صورتیکه علائم اولیه بیماری گیلن باره در سالمندان مشاهده شد، باید سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کرد، زیرا در مراحل ابتدایی درمانش راحت تر و ساده تر است. اما در صورت عدم درمان بیماری گیلن باره، این بیماری اوج گرفته و باعث از کار افتادن دست و پای سالمند میشود. این بیماری علاوه بر دست و پا باعث ایجاد اختلال در عملکرد ریه و تنفس نیز می شود.

لاغری سالمندان

دلایل ایجاد بیماری گیلن باره در سالمندان

سالمندان بسیار حساس بوده و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، و حتی یک سرماخوردگی ساده نیز می تواند مشکلات فراوانی را برای سالمند به وجود آورد .

همانطور که گفته شد علت ایجاد بیماری گیلن باره در سالمندان وارد شدن عفونت ویروسی در بدن آنها است ،که این عفونت می‌تواند از طریق سرماخوردگی و یا از طریق باکتری‌هایی که در بعضی مواد غذایی وجود دارد ، وارد بدن سالمند شود و سیستم ایمنی بدن سالمند را ضعیف کند.

زمانی که سیستم ایمنی درگیر این نوع بیماری می شود به اعصاب دست و پا حمله کرده و باعث فلج شدن موقت دست و پای سالمند میشود.

 نشانه های بیماری گیلن باره در سالمندان

گاهی سالمندان از بی حس شدن دست و پای خود شکایت می کنند، این بی حسی دست و پا زنگ خطری است برای شروع یک بیماری عفونی ویروسی در سالمندان، علاوه بر بی حسی دست و پا بعضی از اندامهای آنها شروع به مورمور شدن می‌کند مثل اینکه یک دسته مورچه در بدن آنها در حال حرکت است و در نهایت احساس ضعف و بی حالی در قسمت های تحتانی بدن خود می کنند.

هرگاه سالمندان از این علایم برای شما سخن گفتن باید سریعا آنها را نزد پزشک متخصص ببرید تا جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود.

در هنگام مراجعه به پزشک ،پزشک متخصص پس از معاینه بیمار و بررسی نشانه ها برای فرد بیمار آزمایش‌های مینویسد که باید از مغز و نخاع فرد بیمار گرفته شود تا پزشک با یقین و اطمینان بتواند نظر خود را بیان کنند.

راه دیگر برای تشخیص این بیماری این است که دکتر از بیمار نوار عصب و عضله می گیرد یعنی اینکه برای تشخیص این بیماری به عصب ها و عضله های بدن بیمار  شوک وارد می کند تا میزان انتقال پیام از مغز به دیگر اعضای بدن را بسنجند.انتقال پیام به صورت حس لامسه ،فشار، ایجاد درد در پوست بدن، یا گرم شدن پوست، خود را نشان میدهد. مغز به اندام های تحتانی دستور حرکت را می دهد و این دستور به وسیله ی فرستادن پیام ها از طرف عصب های بدن صورت می گیرد.

مراقبت از بیماران سالمند گرفتار به گیلن باره

– سالمند مبتلا به بیماری گیلن باره دچار مشکلات ریه و تنفسی می شوند. پس باید مقداره نفس کشیدن آن‌ها و کارکرد درست ریه را مورد بررسی قرار دهیم. -برای بهبود عملکرد ریه باید از وسیله‌ای که بتواند به  راحتی نفس بکشد استفاده کنیم. وقتی که ریه سالمند به حدی از ضعیفی می‌رسد، دکتر برای ایشان لوله گذاری در ریه را تجویز می کند.

– استفاده از قرص آ اس آ برای سالمندان مبتلا به بیماری گیلن باره به دلیل جلوگیری از لخته شدن خون در رگ ها توصیه می شود.

– احتمال افت فشار خون در بیماری گلین باره در شالمندان زیاد است.پس باید فشار خون این افراد کنترل شود، تا دچار بیماری قلبی نشوند.

– به علت ضعیف شدن عضلات سالمندان،با بیماری گیلن باره و عدم تحرک آنها ،استفاده از دستگاه های فیزیوتراپی به آنها توصیه می شود.

– سالمندانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند احتمال عدم کنترل ادرار در آنها به وجود می آید و همین عامل باعث ایجاد عفونت در دستگاه تناسلی، مثانه و روده آنها می‌شود. ایجاد عفونت برای این گونه بیماری ها بسیار خطرناک است، پس باید سعی بر این داشته باشیم از بروز عفونت در دستگاه ادراری آنها  جلوگیری به عمل آوریم.

– باید به نوع تغذیه این بیماران توجه خاصی شود زیر یکی از علایم این بیماری مشکلات گوارشی است،که باعث ایجاد یبوست در آنها می‌شود.

-به وجود آوردن محیطی شاد و مفرح برای سالمندان مبتلا به گیلن باره و جلوگیری از افسردگی و انزوا طلبی آنها.

– ایجاد اعتماد به نفس در سالمندان مبتلا به گیلن باره باعث می‌شود تا آنها حس ضعف و ناتوانی بیش از حد نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.